Kuva: Juha Nurmi
Kuva: Juha Nurmi

Sanna Hento on espoolainen tanssija, tanssitaiteilija ja tanssinopettaja. Hän on kotoisin Limingasta ja aloitti kilpatanssin Oulussa 7-vuotiaana. Vuonna 1995 hän muutti Helsinkiin tanssimaan nykyisen miehensä Erik Henton kanssa ja on toiminut täysipäiväisesti tanssin ammattilaisena vuodesta 1996 saakka.

Hento on työskennellyt monipuolisesti eri teatterialan laitosten sekä toimijoiden kanssa. Hänen työnsä on sisältänyt tanssijan, koreografin, tuomarin ja tanssinopettajan töitä eri puolilla Suomea sekä ulkomailla. Hän on yksi tanssistudio TanssiBuumin sekä taideyhteisö Ko-kollektiivin perustajista.

Hän on Tanssitaiteen kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja ja on toiminut myös Suomen tanssinopettajainliitto STOL ry:n varapuheenjohtajana sekä tanssiurheilujaoksen puheenjohtajana.

Uransa varrella hän on opiskellut ja harjoitellut Lontoossa mm. seuraavien opettajien johdolla: Walter Laird, Julie Laird, Lorna Lee, Michael Stylianos, Shirley Ballas, Corky Ballas, Graham Oswick, Hans Laxholm, balettimestari Roger Tully.

Teatterityötä hän on tehnyt mm. seuraavien koreografien ja ohjaajien kanssa: Anthony Van Laast, Jason Gilkinson, Satu Tuomisto, Arto Halonen, Heikki Paavilainen Katja Koukkula, Jussi Väänänen, Reija Wäre, Jani Rasimus ja Aleksi Seppänen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita