Kuva: Juha Nurmi
Kuva: Juha Nurmi

Sanna Hento on espoolainen tanssija, tanssitaiteilija ja tanssinopettaja. Hän on kotoisin Limingasta ja aloitti kilpatanssin Oulussa 7-vuotiaana. Vuonna 1995 hän muutti Helsinkiin tanssimaan nykyisen miehensä Erik Henton kanssa ja on toiminut täysipäiväisesti tanssin ammattilaisena vuodesta 1996 saakka.

Hento on työskennellyt monipuolisesti eri teatterialan laitosten sekä toimijoiden kanssa. Hänen työnsä on sisältänyt tanssijan, koreografin, tuomarin ja tanssinopettajan töitä eri puolilla Suomea sekä ulkomailla.

Hän on toiminut tanssijana mm. seuraavissa teattereissa:

Suomen Kansallisooppera, Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenlinnan teatteri, Apianniemen kesäteatteri (Valkeakoski).

Hän on tanssinut nykytanssiteoksissa  mm. Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla, Kulttuurikeskus Stoassa, Kulttuuritalo Valveella, Iisalmen kulttuurikeskuksessa ja Kulttuurikeskus Akustiikassa.

Lisäksi hän on ollu esiintymässä mm. seuraavissa legendaarisissa paikoissa: Hartwall Areena, Radio City Music Hall (New York), Royal Albert Hall (Lontoo), Sydney Entertainment Center ja Monaco Sporting Club.

Uransa varrella hän on opiskellut ja harjoitellut Lontoossa mm. seuraavien opettajien johdolla: Walter Laird, Julie Laird, Lorna Lee, Michael Stylianos, Shirley Ballas, Corky Ballas, Graham Oswick, Hans Laxholm, balettimestari Roger Tully.

Teatterityötä hän on tehnyt mm. seuraavien koreografien ja ohjaajien kanssa: Satu Tuomisto, Anthony Van Laast, Jason Gilkinson, Arto Halonen, Heikki Paavilainen, Katja Koukkula, Jussi Väänänen, Reija Wäre ja Aleksi Seppänen.

Hento on yksi tanssistudio TanssiBuumin sekä taideyhteisö Ko-kollektiivin perustajista. Lisäksi hän on toiminut  Suomen tanssinopettajainliitto STOL ry:n varapuheenjohtajana sekä tanssiurheilujaoksen puheenjohtajana.

Vuonna 2016 hän julkaisi miehensä kanssa kirjan Tanssin taituriksi (Docendo).

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita